Title image
vardaxoglou christening stories

Μια παραμυθένια νησιώτικη βάπτιση που σε αφήνει να χαθείς μέσα στις εικόνες της. Τέσσερις μέρες αξέχαστες ανάμεσα σε φίλους στη πανέμορφη Πάτμο. Η τελευταία φορά που βρέθηκα σε αυτό το νησί του Αιγαίου ήταν πριν 10 χρόνια σε διακοπές τον Αύγουστο. Το Σεπτέμβριο φέτος ήταν ένα διαφορετικό νησί. Η βουή έδωσε τη θέση της στην ηρεμία. Το μοναστήρι της Αποκάλυψης υποδέχτηκε τη μικρή Βασιλική και της έδωσε την ευλογία του. Το γεύμα δίπλα στη γαληνεμένη θάλασσα εξαιρετικό. Η φωτογράφιση στη Χώρα τη τελευταία μέρα πριν φύγουμε θα μας μείνει αξέχαστη. Γιάννη & Κατερίνα ευχαριστώ που ήμουν μέλος αυτής της όμορφης παρέας και εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι δίπλα σε αυτά τα όμορφα πλασματάκια.

Ένα ακόμη βροχερό Σάββατο πρωί, από αυτά που έχουμε ζήσει αρκετά τα τελευταία καλοκαίρια. Ξεκινάς για φωτογράφιση με την όχι καλύτερη ψυχολογία. Φτάνεις στην εκκλησία και εκεί βρίσκεις ανθρώπους με χαμόγελο και τη μικρή Λήδα με τα νάζια της και το χαμόγελό της να σε κοιτάει με αυτά τα υπέροχα ματάκια. Είναι σα να σου λέει , μη σε νοιάζει για τη βροχή, θα σου δώσω τις εικόνες που ζητάς. Δημήτρη & Δάφνη εύχομαι η Λήδα να μεγαλώνει με υγεία και να έχει πάντα το όμορφο αυτό χαμόγελο.

Το μικρό μας μοντελάκι. Με χαμόγελο, με νάζι, με τα πάντα. Τι είναι άραγε αυτό που κάνει μια φωτογράφιση βάπτισης ιδιαίτερη; Το κέφι, η ηρεμία, η συγκίνηση, το άγχος; Σίγουρα πάντως οι γονείς έχουν τη δικό τους μερίδιο σε όλο αυτό. Παναγιώτη & Λουκία σας ευχαριστώ για όλα. Θα είναι σίγουρα μια φωτογράφιση που θα μείνει στο μυαλό μου.

Η μικρή μας βαπτίστηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Παραλία Αυλίδος. Μας χάρισε τα χαμόγελα της αλλά ήταν και σοβαρή όταν εκείνη έκρινε…. Το τραπέζι στον φιλόξενο χώρο του Κτήματος Καλυψώ στον Αυλώνα στο οποίο είχε προσεχθεί η κάθε λεπτομέρεια. Λάμπρο και Βίκυ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με το κοριτσάκι σας.

Η βάπτιση της Χριστίνας έγινε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, τη Στεμνίτσα στην Αρκαδία. Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν ήταν φιλικός με μας… έβρεχε συνεχώς με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε μία εξωτερική φωτογραφία. Κρίμα… Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μία ακόμη φωτογράφιση στην Αθήνα όπου νομίζω όλα πήγαν τέλεια. Ντίνο και Βιβή σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, όσο για τα δύο κουκλιά σας τι να πω … μακάρι να έχω πάντα τόσο συνεργάσιμα παιδιά σε αυτή την ηλικία.

Τα φοβερά δίδυμα ζούνε στην Αγγλία αλλά η βάπτισή τους έγινε στο Κτήμα Magic Garden στη Ραφήνα. Η μεγάλη τους αδελφούλα η Μυρτώ πάντα από κοντά να έχει την επίβλεψη. Ο φιλόξενος χώρος του κτήματος και η παρουσία των μικρών πόνυ έκαναν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα φιλική και οι μικροί μας φίλοι ευχαριστήθηκαν το απόγευμά τους. Το μυστήριο στο μικρό εκκλησάκι του κτήματος μας χάρισε όμορφες στιγμές και συγκινήσεις. Νίκο και Αγγελική σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη να φωτογραφίζω τις όμορφες δικές σας χαρούμενες στιγμές.

Η χρονιά μας ξεκίνησε στην Ακράτα. Τι να πει κανείς για αυτόν τον απίστευτο πιτσιρίκο. Δεν υπάρχουν λόγια. Χαμογελαστός, διεκδικητικός, ακούραστος, αλλά και υπομονετικός την ώρα της βάπτισης. Φώτη & Ήλια εύχομαι ο μικρούλης Χρήστος να είναι έτσι γελαστός και εσείς πάντα δίπλα του να τον καμαρώνετε.

Το Σεπτέμβριο του 2016 έκανα ένα παραμυθένιο γάμο στην Αίγινα. Ο Κώστας και η Κατερίνα κρατούσαν ένα μυστικό εκείνη την ημέρα… Οι μήνες πέρασαν, το μυστικό γεννήθηκε, μεγάλωσε και ήμουν πάλι εκεί, απέναντί τους, για τη βάπτιση του. Ο μικρός Σπύρος μας υποδέχτηκε στο δωμάτιό του, μας έδειξε τα παιχνίδια του και μας μοίρασε απλόχερα χαμόγελα. Παιδιά ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και εύχομαι στους τρεις σας κάθε χαρά και ευτυχία.

Αυτό το μικρούλι κοριτσάκι έχει τον τρόπο να σε αιχμαλωτίζει. Οι εκφράσεις του αλλάζουν συνεχώς. Καταφέρνει με τη πρώτη ματιά να σε κάνει να χαμογελάσεις, να εκπλαγείς με τις αντιδράσεις του. Κατερίνα μου πραγματικά πέρασα αξέχαστα στη βάπτισή σου. Γιώργο & Μαρία να είστε πάντα έτσι ευτυχισμένοι και να καμαρώνετε το Κατερινάκι σας !!

Όμορφη Κυριακή… Γονείς χαμογελαστοί…. Ανάδοχοι επίσης.
Τα μεγάλα μάτια του Αντώνη σε αιχμαλωτίζουν. Σε κάνουν να θέλεις να φωτογραφίζεις τη κάθε του κίνηση, τη κάθε του αντίδραση.
Μικρέ μου σε ευχαριστώ για τις εικόνες που απλόχερα μου έδωσες…